Haber

Her 4 gençten 3’ü başka bir ülkeye göç etmek istiyor

Dünya genelinde beyin göçü oranları hızla artarken, bu durum gelişmekte olan ülkeler için kritik bir soruna dönüşmektedir. Online PR Hizmeti B2Press tarafından incelenen araştırmalar, ülkemizde 18-25 yaş arası bireylerin %73’ünün yurt dışında yaşamak istediğini, gençlerin ise daha çok Avrupa ülkelerini tercih ettiğini gösteriyor.

Beyin göçü tüm dünyada her geçen gün artıyor. Daha iyi bir hayat yaşamak amacıyla istihdam veya kaliteli eğitim olanaklarından yararlanmak isteyen birçok insan farklı ülkelere göç etmektedir. Online PR Servisi B2Press’in konuyla ilgili yaptığı araştırma, Türkiye’nin beyin göçü nedeniyle en çok terk edilen 177 ülke arasında 132. sırada yer aldığını ortaya koydu. 2007-2022 yıllarını kapsayan verilere göre Suriye’nin 11., Afganistan’ın 12. sırada yer aldığı beyin göçü endeksinde en az göç alan ülkeler sırasıyla Avustralya, İsveç, Norveç, Kanada ve Danimarka oldu.

Online PR Servisi B2Press, beyin göçünün Türkiye gibi gelişmekte olan ülkeler için kritik bir soruna dönüştüğüne dikkat çekerek, şunları kaydetti:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Dikmen Evden Eve Nakliyat
Aradığın hizmeti en uygun fiyata alabilirsin!
Başa dön tuşu