Haber

Japonya Büyükelçisi Hatay’da

HATAY (İGFA) – Yoğun programı sebebiyle kent dışında olan Savaş’ın yerine Lider Vekili Adnan Özkaya’nın ağırladığı Büyükelçi ve Japonya Memleketler arası İş Birliği Ajansı (JICA) yöneticileri Hatay’da bulunan Suriyeli nüfusu ve kentin demografik yapısıyla ilgili sorular sordu.

Büyükelçi, milletlerarası bilgilerin iki yıl öncesinden kalmasından ötürü nüfus artışı ve doğum oranlarını merak ettiğini söyleyerek Özkaya’dan bilgi aldı.

Özkaya, “10 yılı aşkın bir süredir burada olan Suriyelilerin doğurganlığının çok hızlı olduğu çok açık bir şekilde söylemek lazım. Nüfusumuzun bir anda 450-500 bin arası artışı Hatay Büyükşehir Belediyesini zora soktu” diye konuştu.

Ziyaretin sonunda Büyükelçi, Özkaya’ya daha evvel Tokyo Olimpiyatlarında Okçuluk alanında altın madalya kazanan Mete Gazoz’a da verdiği kıymetli bir tepsiyi, “Hatay da Türkiye’nin 81 ilinde birinci olsun diye veriyorum” diyerek ikram etti. Özkaya ise Büyükelçi’ye tahta oymacılığı ile yapılmış bir ayna ve tüm heyete ipek kravat ve şal ikram etti.

Defne Turunçlu Atıksu Arıtma Tesisi inşaatı, Kırıkhan Atıksu Arıtma Tesisi ve Aktepe Hassa İçme Suyu ve Kanalizasyon Şebekesi inşaatının üretimine takviye olan Japonya Memleketler arası İş Birliği Ajansı (JICA) yöneticileri ile Hatay’ı ziyaret eden Büyükelçi, Kırıkhan’daki tesiste incelemede bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Dikmen Evden Eve Nakliyat
Aradığın hizmeti en uygun fiyata alabilirsin!
Başa dön tuşu